Provtagning

citikliniken senior

Vi erbjuder en mängd av medicinska provtagningar, gör egna analyser för snabbare bedömningar samt analyser hos Karolinska Universitetslaboratoriumet. I vårt toppmoderna nybyggda laboratorium gör vi alltfler patientnära analyser för snabbare utredningar. Vi kan göra omfattande provtagningar för att undersöka t.ex din hälsostatus och organfunktionalitet. Sjuksköterska, assisterad av undersköterska, ansvarar för medicinska provtagningen vid vår mottagning. Ibland resulterar ett läkarbesök i att du direkt får möjlighet att genomgå en provtagning hos oss och då slipper du komma fler gånger för samma utredning.

Kontakta/Besök ossCITIKLINIKEN SENIOR

Öppettider

citikliniken senior

Blodprovstagning/fasteprov: vardagar mellan kl 8-11

Övrigt Öppet internt hela dagen för internremisser.

Förberedelser

citikliniken senior

Inför vissa provtagningar behöver du förbereda dig. Oftast kan du ta dina läkemedel precis som vanligt. Din läkare informerar om vad som gäller för just din provtagning, men om du är osäker kan du alltid kontakta oss.

Inför fasteprov

Inta inte föda eller dryck på 12 timmar innan provtagning. Du kan dricka vatten som vanligt (1-2 glas). Kaffe och te utan mjölk och socker går bra gäller exempelvis prover för blodsocker och blodfetter.

Sköldkörtelprov

Om du medicinerar med Levaxin ska du inte ta din morgontablett innan provtagningen.

Vilka typer av prover tas?

citikliniken senior

Vanligaste proverna vi tar är blod- eller urinprover, men andra prover kan också tas. Vid behov görs analysen av proverna i vårt eget lab på plats och då får du svar på en gång. Ofta skickar vi blodprover till Karolinska Universitetslabbet och då tar det ett par dagar att få provsvaret.

Blodprover

Pk-prover
Leverstatus
Sköldkörtelfunktion
Blodsocker, Långtidssocker (HbAC1)
CRP (sänka)
m.m

Urinprover

Njurfunktion
Ketoner
m.m